امیر اوسط در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سال ۱۳۹۹ به واسطه دوستان با ستاد امر به معروف آشنا شدیم، اظهار کرد: چندین جلسه با مسئول وقت ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان داشتیم و دغدغههای خود را مطرح کردیم و تصمیم گرفتیم که تشکلی در خصوص مطالبهگری در ذیل ستاد امر به معروف ثبت کنیم و اینگونه کارها را پیش ببریم و ستاد امر به معروف در این زمینهها ما را مساعدت کردند.
وی افزود: مجموعه مطالبه مطالبهگری شهید عبدالله یاری که اولین شهید محیطبان استان همدان است تشکیل شد و باید بگویم این شهید در یکی از مناطق حفاظت شده استان همدان در ماه رمضان توسط شکارچیان به شهادت رسید، اعضا این گروه مطالبه مطالبهگری ۹ نفر هستند که همه در زمینه محیط زیست متخصص و تحصیلات همه مرتبط با حوزه محیط زیست است.
فعال حوزه حفاظت از محیط زیست همدان در ادامه بابیان اینکه از همان سال اول فعالیتهای خود را در حوزه محیط زیست شهری و محیط زیست حیات وحش آغاز نمودیم، گفت: پروژهها و کارهای مختلفی از آموزش شهروندی در حوزه محیط زیست تا پروژههای که مخرب محیط زیست بودند را آغاز نمودیم خوشبختانه توانستیم از انجام این کارها جلوگیری نمائیم.
اوسط خاطرنشان کرد: از جمله پروژههای مخرب محیط زیست میتوان به احداث جاده برگشت گنجنامه اشاره کرد که قریب به ۱٠ سال است که گروهی به دنبال احداث جاده برگشت گنجنامه هستند که اگر این جاده احداث شود چیزی از طبیعت الوند و دره گنجنامه باقی نخواهد ماند.
وی عنوا ن کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این زمینه همکاری بسیار خوبی داشتند که نتایج خوبی حاصل شده است و یا در حال حاضر حرفی از این دست پروژهها زده نشده است و در حوزه شهرکهای صنعتی احداث واحدهای صنعتی در زمینه فلوسیلیس که بسیار عواقب سنگینی در حوزه محیط زیست و سلامت مردم دارد.
فعال محیط زیست امر به معروف با بیان اینکه برای این طرح مطالبات خود را طی نامه اعلام کردیم که دیگر ظرفیت استان در زمینه احداث صنایع فلوسیلیس تکمیل شده است، بیان کرد: اداره کل محیط زیست استان در این زمینه همکاری خوبی داشته است و مقرر شد واحد تولید فلوسیلیس در شهرک صنعتی همدان تا اطلاع ثانوی احداث نشود.
اوسط عنوان کرد: در بحث ریزگردها و آلودگی هوا همچنان که در جریان هستیم، شهر همدان دارای یک دستگاه پایش هوا، یک دستگاه پایش آنلاین کیفیت هوا و یک دستگاه در علوم پزشکی وجود دارد که معمولاً فعالیتی ندارند و خراب هستند و بر اساس مصوبات سالهای گذشته که در آن مقرر شده بود که شهرداری مبلغ ۳، ۴ میلیارد تومان به اداره کل محیط زیست پرداخت کند که دو دستگاه پایش آنلاین کیفیت هوا را خریداری نماید.
وی در ادامه بابیان اینکه در مورد دو دستگاه اقدام یا تخصیص اعتباری صورت نگرفته بود، گفت: زمینه پیگیری را برای ما مهیا کرد و در بودجه سال جاری، شورای شهر همدان مصوب کرد که مبلغ ۶ میلیارد تومان جهت خرید دستگاه پایش کیفیت هوا صرف شود و در شهر همدان نصب شود.
اوسط عنوان کرد: گروه مطالبه مطالبهگری شهید عبدالله یاری در زمینه آموزش شهروندی فعالیت زیادی دارد و از نمونه این آموزشها میتوان به استفاده نکردن مردم از پلاستیک در هنگام خرید و سفره پارچهای جایگزین سفره یک بار مصرف شود نام برد که این موضوع در محیط زیست بسیار مهم است.
فعال حوزه حفاظت از محیط زیست همدان خاطرنشان کرد: توانمند سازی در کنار آموزش شهروندی باید صورت بگیرد و آموزش آموزشهای شهروندی اکثراً در مساجد و فرهنگسراهایی که در سطح شهر وجود دارد باید انجام گیرد و در حال پیگیری آن هستیم.
فعال محیط زیست امر به معروف همدان با بیان اینکه جاده برگشت گنجنامه با تغییرات مدیران راه و شهرسازی همزمان شد، گفت: در اوایل کار خود این پروژه را پیگیری کردند و در سفر وزیر میراث فرهنگی گفته شد هزار میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص خواهد یافت و این پروژه لازمالاجراست.
اوسط در ادامه بابیان اینکه با پیگیریهای انجام شده توجیهات ترافیکی، فرهنگی و پیوست پیوستهای محیط زیستی موردی در این پروژه یافت نشد و هدف فقط اجرا یک پروژه بود، خاطرنشان کرد: چون توجیهی در ادارات مختلف دیده نشد فعلاً این پروژه از دستور کار خارج شده است.
مسئول گروه مطالبه مطالبهگری شهید عبدالله یاری در پایان گفت: اگر پروژه جاده برگشت گنجنامه روزی بخواهد انجام شود، امر به معروف و نهی از منکر در این پروژه وارد میشود و نهی خواهد کرد میزان اعتباری که از بیتالمال برای پروژههایی که نفع خاص و اولویتی برای مردم نخواهد داشت.
نظر شما